Programare PHP

Inainte ca informatia sa ajunga la dumneavoastra prin prisma browserelor utilizatorilor, interfata este prelucrata printr-un limbaj de programare inovativ, care modifica paginile web inainte de a fi incarcate catre serverul de baza.

Articolul de astazi, propus de Vort3x Webdesign va familiarizeaza cu lumea de dincolo de ecran, prelucrata de aceasta data de PHP.

Intr-o forma creativa, PHP genereaza continuturile HTML pe baza fisierelor existente, creand continuturi accesibile, deschizand sau consultand baze de date ori resurse externe, operand schimburi de conversatii si emailuri sau comenzi.

Ca limbaj de programare server-side, PHP opereaza cu etichete care dlimiteaza continuturi, taguri, coduri sursa si rezultate ale executiei.

O alta caracteristica fundamentala a PHP-ului este supunerea consanta la interpretare, datorita acestui fapt fiind recunoscut ca limbaj de scripting.

Operational este similar codurilor C/C/++ sau programelor de tip Java, insa este un instrument de nadejde al programarilor web.

PHP (Hypertext Preprocessor) vine astfel in intampinarea realizarii unor pagini web dinamice, eficiente, evoluand remarcabil din 1994, cand a fost creeat ca Personal Home Page.

Un program flexibil si eficient, acesta este administrat in Romania de unitatea oficiala PHP din 2002, oferind cele mai bune servicii de consultanta in domeniu. Ca orice produs Open Source, aveti acces la codul sursa.

Pentru persoanele care opereaza constant cu acest tip de programe, diferenta dintre PHP si HTML este esentiala.

De aceea, ori de cate ori regasiti o pagina web exceptionala, trebuie sa va amintiti diferenta dintre cele doua.