Retele calculatoare Lan si Wireless

În prezent, comunicaţiile wireless sunt unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creştere din industria telecomunicaţiilor. Retele calculatoare wireless, precum celularul, telefoanele satelit şi retelele wireless locale (WLAN-wireless local area network) au o largă întrebuințare și au devenit foarte importante în viața cotidiana a oamenilor.

Rețelele fără fir sunt rețele de aparate și dispozitive interconectate prin unde radio, infraroșii și alte metode fără fir (în engleză: wireless network).

În ultima perioada, acestea au cunoscut o dezvoltare majora pe plan mondial, reprezentând o varianta competitiva la legăturile cu fir (electric, din fibră optică și altele). Conexiunile fără fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolvă probleme ce apar în cazul când avem multe cabluri conectate la multe dispozitive. Tehnologiile moderne fără fir pot interconecta echipamentele (sau și rețelele locale, LAN-urile) la distanțe mici sau chiar mari.

Retelele pe fir s-au restrans tot mai mult si in momentul de fata sunt folosite in principal unde exista probleme de semnal sau activitatea presupune siguranta oferita de acestea. Totodata retele calculatoare pe fir sunt folosite pentru infrastructura, folosindu-se fibra optica in acest caz. Fibra optica aducand un plus mare de viteza si conectivitate multipla.

Ai in plan extinderea acoperirii wireless ? ai probleme cu reteaua actuala ?