Aceasta aplicatie este un generator de layout-uri pentru websiteuri foarte complexe care se modifica des si au nevoie de actualizari live, folosit la arq.ro

Aplicatia permite crearea de template de pagini pentru un anumit site. Pentru o pagina se pot specifica:
– Latimea paginii
– Titlul paginii
– Metadatele paginii

Template-urile se creaza foarte usor, prin impartirea zonelor in subzone. Zonele se pot imparti pe verticala sau pe orizontala. Pentru fiecare zona putem modifica aspectul (culoarea fundalului, a scrisului, etc). In fiecare celula se poate pune unul din modulele existente. Acestea sunt:
– Module pentru banner (3)
– Module pentru meniuri (5)
– Modul pentru formularul de contact
– Module de stiri – liste de stiri + detaliu (8)
– Modul de poll-uri
– Modul de abonare la newsletter
– Modul de cautare
– Modul de video (2)
– Modul de comentarii
– Modul de slidere foto (3)
– Alte module (curs valutar, facebook, google ads, horoscop, etc)

Pentru fiecare modul existent putem crea teme de proprietati si teme de stiluri. Proprietatile unui modul se refera la date cu care lucreaza modulul (de exemplu pentru listele de stiri putem specifica in propritati categoria din care se vor lua stirile, numarul de stiri ce se vor afisa, etc). Stilurile se refera la aspectul instantei respective de modul. Pentru fiecare clasa existenta putem modifica proprietatile de stil aferente sau putem adauga sau elimina proprietati.

O pagina poate contine mai multe instante ale aceluiasi modul avand aceleasi teme sau teme diferite, atat de proprietati, cat si de stiluri. In felul acesta putem modifica foarte rapid si usor aspectul unui template.

Pe langa tab-ul de design care contine functionalitatile descrise anterior, CC SmartPage mai are tab-uri pentru vizualizarea live a continutului in functie de designul descris, sursa template-ul, sursa efectiva a template-ului (sursa continutului live) si un arbore al zonelor definite.

[Best_Wordpress_Gallery id=”3″ gal_title=”smartPage”]